Article listing

Organizacija seminara za stručno usavršavanje

Stručno iskustvo u nastavi, koja je uvek bila usklađena sa najsavremenijim uvidima u didaktičko-metodičku teoriju, premanentno stručno usavršavanje naših profesora i konačno edukacija za teacher-trainer-e kvalifikuju Kontext za pružanje usluga u okviru stručnog usavršavanja nastavnika. Svojevremeno je Kontext bio pionir u organizovanju metodičkih seminara za profesore stranih jezika, uz učešće istaknutih stručnjaka iz zemlje i inostranstva...

Jul
28

Letnje škole i putovanja u zemlje čiji se jezik uči

Učenje stranog jezika uvek je susretanje sa nekom drugom kulturom.

U okviru nastave stranih jezika izučavanje jezičkog sistema i gramatičkih struktura ne može se gledati izolovano od istorijskih, kulturnih i socijalnih aspekata zemlje čiji se jezik uči.

Da bi se stekla ta vrsta kompetencije neophodno je učeniku pružiti mogućnost autentičnog doživljaja sličnosti i razlika, tj. onoga što se zove poređenje kultura. A daleko najbolja prilika za to je boravak u zemlji čiji se jezik uči.

Jul
28

Prevodilačke usluge

Naš prevodilački servis postoji već više od dve decenije. Veliki broj zadovoljnih klijenata najsigurnija je potvrda kvaliteta koji pružamo. Oni na najbolji način daju podstrek našim prevodiocima i ovlašćenim sudskim tumačima da kontinuirano rade na svom usavršavanju.

Jul
28

Škola stranih jezika

Srce Centra za strane jezike Kontext čini naša škola stranih jezika sa svojim polaznicima i profesorima, čiji elan i kompetentnost, optimizam i serioznost, kreativnost i energija, od samog početka umnožavaju znanje i radost učenja. Hiljade naših učenika u školu je ugradilo smeh svog detinjstva, pamet svog odrastanja, stručnost svojih profesija i mudrost svojih zrelih godina. Neka bivša deca su postala naše sadašnje kolege, a mnoga nekadašnja deca svoju decu takođe dovode u Kontext. I to je najbolji znak da naša škola živi.

Jul
28

Italijanski

Proverite svoje znanje italijanskog jezika.

Sep
11

Nemački

Proverite svoje znanje nemačkog jezika.

Sep
11

Sanja Krsmanović i Marko Sredić

Iskreno, da smo znali kako sve izgleda, mnogo bismo ranije došli u Kontext. Nismo verovali da učenje jezika može biti i zanimljivo i produktivno.  I u to smo se i uverili. Prijatno okruženje, opuštena, a radna atmosfera, posvećeni i stručni profesori, uz aktivnu nastavu, lako te motivišu da se i sam angažuješ. Sjajno je biti u maloj grupi sa mladim, kreativnim i ambicioznim ljudima, koji sa profesorkom čine tim, gde svako može doći do izražaja i zaista propričati. Najveća potvrda našeg uspeha danas nije iz prve položen CAE, već slobodna i sigurna komunikacija na engleskom, na visokom nivou sa bilo kojim sagovornikom. Uz malo sreće možda ovde pronađete i srodnu dušu.

Aug
31

Veljko Stamenković

U Kontextu sam proveo tri godine učeći engleski jezik. Za to vreme od nivoa B1 stigao sam do nivoa C1 i položio Kembridž ispit naprednog engleskog (CAE). Ono što karakteriše časove su mladi ljudi i vedar duh na časovima, kao i mladi, neiskvareni profesori uvek spremni za pomoć putem svih vidova komunikacije. Prednost je i fleksibilnost administracije oko termina održavanja časova i menjanja grupa po potrebi. Takođe, timski duh grupe podiže i tradicionalna žurka škole. Pošto sam kontinuirano proveo u školi tri godine, stekao sam i određena poznanstva koja i danas održavam.

Aug
31

Akreditovani ispitni centar za engleski kao jezik međunarodne komunikacije

TOEIC ispiti namenjeni su, pre svega, poslodavcima jer testiraju jezičke kompetencije neophodne za obavljanje biznisa na engleskom jeziku. Test procenjuje kompetencije slušanja i čitanja. Neki od korisnika su kompanije: Air France, Alcatel, Packard Bell, Unilever, Lafarge, Renault .

Aug
31

Partner Britanskog saveta za pripremu Kembridž ispita

Međunarodno priznati jezički ESOL ispiti Univerziteta u Kembridžu namenjeni su svima kojima engleski nije maternji jezik. Fokus ispita je na razvijanju svih jezičkih veština. Partnerstvo sa British Council-om polaznicima osim garancije o pouzdanoj pripremi daje posebne pogodnosti, od većeg izbora dodatnog materijala do popusta na cenu samog ispita.

Aug
31

Regionalni ispitni centar Evropskog jezičkog konzorcijuma

Ispiti Evropskog jezičkog konzorcijuma baziraju se na razvijanju sve četiri jezičke veštine, a namenjeni su onima koji planiraju da profesionalnu karijeru ili studije započnu ili nastave u inostranstvu. Moguće je polagati engleski, francuski, nemački, mađarski, italijanski, poljski, slovački, španski, srpski, rumunski, bugarski, ruski, češki, hrvatski i hebrejski jezik.

Aug
31

Ovlašćeni ispitni centar Londonske privredne komore

Međunarodne kvalifikacije LCCI (Londonske privredne komore) priznate su u više od 100 zemalja širom sveta. Stručni sertifikati ne samo u domenu jezika, već i poslovnih veština, namenjeni su prvenstveno onim kandidatima koji rade ili bi želeli da rade u internacionalnim kompanijama ili iz drugih razloga žele da steknu sertifikat o svojim jezičkim i poslovnim kompetencijama.

Aug
31

Francuski

Proverite svoje znanje francuskog jezika.

Aug
31

Engleski

Proverite svoje znanje engleskog jezika.

Aug
31

Grocka

Aug
31

Smederevska Palanka

Aug
31

Beograd

Radno vreme

Tokom upisa: 9-22h

Tokom semestra: 16.30-22h

Kontakt

Adresa: Vuka Karadžića 6/I, Balkanska 4/III 

Telefon: 011/65-65-700

Mobilni: 066/65-65-700, 062/216-600

E-mail: office@kontext.edu.rs

UPIS JE U TOKU!

Upis se vrši na adresi Vuka Karadžića 6/I

Nastava engleskog jezika se realizuje u Balkanskoj 4/III.

Nastava ostalih jezika sem engleskog se realizuje na adresi Vuka Karadžića 6/I.

Aug
31

Valjevo

Aug
31

Specijalizovani kursevi

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Aug
31

Kursevi za odrasle

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Aug
31