Konkurs za dodelu 20 stipendija za učenje stranih jezika

САВЕЗ СТУДЕНАТА БЕОГРАДА У САРАДЊИ СА ШКОЛОМ ЗА СТРАНЕ ЈЕЗИКЕ „КОНТЕКСТ“ РАСПИСУЈЕ КОНКУРС

ЗА ДОДЕЛУ 20 СТИПЕНДИЈА ЗА БЕСПЛАТНO УЧЕЊЕ СТРАНИХ ЈЕЗИКА

 

Једанaесту годину за редом Савез студената Београда и школа за стране језике “Контекст” додељује стипендије које обухватају целокупну цену курса.У претходних десет година на овај начин подељено је 545 потпуних стипендија и преко 600 стипендија које покривају цену од 30% попуста.

Право да конкуришу имају сви студенти високошколских установа чији је оснивач Република Србија и своју делатност обављају на територији града Београда, који студирају искључиво по Болоњском режиму и који су остварили више од 60 ЕСПБ(током досадашњег студирања а закључно са октобарским роком)и са просечном оценом изнад 8.00.

Пријављивање кандидата ће трајати од 10.10.2019 до 18.10.2019. најкасније 3 дана по завршетку конкурса биће објављени резултати на нашем сајту. Студенти који буду изабрани биће контактирани за даља упутства око тестирања и уписа у школу. На сајту www.kontext.edu.rs можете се детаљније информисати о броју језика и начину извођења наставе. Стипендије се односе само на опште курсеве за које постоје формиране групе. Стипендије не обухватају припремне курсеве.Добитник стипендије може се одлучити за други курс уколико за првобитно жељени курс није формирана група.Уколико добитник из неког разлога одустане од стипендије,исту добија следећи кандидат са листе.

Рангирање студената ће се извршити према следећој формули:

За II, III, IV и V годину: (укупан број ЕСПБ / број година студирања) x просек током студирања.

 

Рангирање ће се вршити независно за 6 групација:

    1.Факултети природно-математичких наука (4 стипендије)

    2.Факултети медицинских наука (3 стипендије)

    3.Факултети друштвенo-хуманистичких наука (5 стипендије)

    4.Факултети Техничко- технолошких наука (4 стипендије)

    5.Високе школе струковних студија (2 стипендије)

    6.Универзитет уметности (2 стипендије)

 

Пријава на конкурс износи 200 РСД, Уплата се врши приликом предавања конкурсне документације.

 

 

Неопходна документација за пријављивање на конкурс:

1.ПОПУЊЕНА ПРИЈАВА ЗА КОНКУРС (добија се на пријавном месту)

2.УВЕРЕЊЕ О УПИСАНОМ СЕМЕСТРУ ОДГОВАРАЈУЋЕ ГОДИНЕ СТУДИЈА

 ИЛИ УВЕРЕЊЕ ДА СТЕ РЕДОВАН СТУДЕНТ

3.ФОТОКОПИЈА ЛИЧНЕ КАРТЕ

4.УВЕРЕЊЕ О УКУПНОМ ПРОСЕКУ ОЦЕНА ТОКОМ СТУДИРАЊА

5.УВЕРЕЊЕ О УКУПНОМ БРОЈУ ОСТВАРЕНИХ ЕСПБ ТОКОМ СТУДИРАЊА

 

Нису потребни оригинали докумената, валидне су и копије са факултета.

Објашњење за уверења о броју остварених ЕСПБ и просеку:

  • Студент II године доставља уверења о укупном броју остварених ЕСПБ и укупно оствареном просеку током I године.
  • Студент III године доставља уверења о укупном броју остварених ЕСПБ и укупно оствареном просеку током I и II године (број ЕСПБ и просек остварен закључно са II годином студија).
  • Студент IV године доставља уверења о укупном броју остварених ЕСПБ и укупно оствареном просеку током I, II и III године. (број ЕСПБ и просек остварен закључно са III годином студија).
  • Студент V године доставља уверења о укупном броју остварених ЕСПБ и укупно оствареном просеку током I, II, III и IV године. (број ЕСПБ и просек остварен закључно са IV годином студија).

 

Конкурсна документација се може предати сваког радног дана у периоду од 12-17 часова; у просторијама Савеза студената Београда, Балканска бр.4, III спрат.

 

*Студенти који су добили стипендију у Фебруару 2019 године немају право да конкуришу али имају право да остваре попуст од 30% на цену курса.

**Студенти се рангирају само са својом групацијом, конкуришу за 4,односно 3 стипендије. Другим речима спроводи се 6 независних конкурса.

***Студенти мастер студија се рангирају са студентима основних студијa.

 

Информације сваког радног дана од 12-17 часова у вези услова Конкурса и пријаве на Конкурс на телефон Савеза студената Београда 069/1749379 и на loncar.ssb@gmail.com. Информације за курсеве језика, локације одржавања наставе и термине, контактирајте телефон школе Контекст 065/6565700 или посетите сајт www.kontext.edu.rs.

Kome je kurs namenjen:

Za sve Vas koji iz profesionalnih ili akademskih razloga želite da što pre naučite švedski i pripremite se za polaganje za Swedex ispita koji su Vam potrebni.

Krenite na vreme!!! 

Početak letnjeg semestra:

Imeđu 20.02. i 27.02.2017. godine.

Časovi:

Termini održavanja nastave: 10.00; 11.45; 13.15; 15.00; 17.00; 18.45; 20.30
Radnim danima, subotom i vikendom: 2x2, 3x2, 4x2časa nedeljno.
Semestarod 56 časovatraje od 7 do 14 nedelja
Rasporedčasova se usklađujesaobavezamapolaznika.

NON-STOP intenzivni kursevi – pet semestara godišnje bez pauze

Za polaznike na nižim nivoima koji žure da dostignu  B1/B2 nivo, nastava se odvija bez pauze između semestara tako da je za godinu dana moguće savladati dva do tri nivoa

Program kursa koncipiran je tako da zahteva veliku posvećenost polaznika i maksimalan rad kod kuće. Ukoliko ipak posustanete postoji mogućnost povratka na standardne intenzivne kurseve.

Nivoi:

A1 –  C1

Opis kursa:

Svi naši kursevi su strukturirani tako da podjednako intenzivno razvijaju veštine govora, pisanja, čitanja i slušanja u skladu sa zahtevima Swedex ispita za odgovarajuće nivoe.

Za detaljnije informacije o našim kursevima švedskog jezika kliknite ovde

Za detaljnije informacije o Swedex ispitima kliknite ovde

NOVO!

Od ove godine pored pripreme kod nas možete i polagati i dobiti sertifikat koje je zvanično priznat u Švedskoj. Kontext je postao akreditovani centar za polaganje Swedex ispita. 

Cena kursa:

Cena opšteg kursa za semestar od 56 časova iznosi 180 (156 EUR za studente). Plaćanje u 3 - 4 rate u dinarskoj protivrednosti. 10% popusta za uplatu u punom iznosu u toku prve dve nedelje od početka nastave.

Lokacije:

Ovaj kurs je dostupan na  našoj novoj lokaciji u ulici Vuka Karadžića 6, (ugao Vuka Karadžića i Knez Mihajlove, I sprat)

Vuka Karadžića 4
Tel: 011 65 65 700

Mob. 066 65 65 700 i 066 65 65 701