Radionice novinarstva na engleskom jeziku za studente žurnalistike

 

Želite li da se bavite novinarstvom na engleskom?

 

Hoćete da vaši tekstovi dopru do šire publike?

 

Želja vam je da intervjuišete strance?

 

Gladni ste informacija i volite multimedijalne sadržaje?

 

Uz opšti kurs engleskog jezika, od nivoa B1 i više, škola jezika Kontext nudi studentima žurnalistike specijalni dodatak kursu, gde bi se učile osnove informisanja, odnosno sačinjavanja naslova, vesti i kraćih informacija na engleskom jeziku.

Dodatak bi se sastojao od četiri školska časa u trajanju od po 45 minuta,koji bi bili raspoređeni tokom celog trajanja kursa, ili bi bili održani nezavisno od nastave engleskog, u formi radionice. Dodatak je besplatan i nije obavezan, niti mora da se isključivo odnosi na studente žurnalistike.

Naučite kako se na engleskom pišu naslovi, usvojite rečnik novinarskih fraza i izraza koje se najčešće koriste u izveštavanju, i upoznajte novije forme novinarstva koje se ne drže tradicionalnog načina pisanja. Akcenat je na američkom stilu novinarstva, jer je daleko zastupljenjiji i sve se više i više kopira. Zadaci koje bi polaznici trebalo da urade tokom kursa bi obuhvatali traženje informacija, sačinjavanje kraćih vesti na engleskom i snalaženje na terenu.

Predavači su novinari i profesori engleskog sa višegodišnjim iskustvom u obe oblasti.

Čekamo vas, prijavite se!