O nama

Centar za strane jezike Kontext osnovan je 1991. godine sa željom da kreira okruženje koje omogućava bavljenje jezikom. Cilj postojanja Kontexta je da svojim polaznicima i saradnicima omogući učenje i podučavanje jezika, prevođenje, umetničko izražavanje, kao i da strani jezik postane deo svakodnevne kulture i da zadovolji komunikativne i delatne potrebe.

Srce Centra Kontext čini Škola stranih jezika sa svojim polaznicima i profesorima. Neka bivša deca postala su naše sadašnje kolege, a mnoga nekadašnja deca svoju decu takođe dovode u Kontext. I to je najbolji znak da naša škola živi.

Pored Škole, Centar za strane jezike Kontext nudi i prevodilačke usluge, letnje škole i putovanja u zemlje čiji se jezik uči, organizaciju seminara za stručno usavršavanje i soft skills trening programe.

Osim podučavanja 29 stranih jezika, uspešno se bavimo i pripremom za polaganje međunarodnih ispita. Centar za strane jezike Kontext je srebrni partner Britanskog saveta za pripremu Cambridge ispita, kao i ovlašćeni ispitni centar Londonske privredne komore. Takođe, uspešni smo i u pripremi polaznika za Goethe sertifikate.

U Kontextu trenutno radi 40 profesora stranih jezika, među kojima su teacher trainer-i za engleski i nemački jezik, koji su ujedno stalni saradnici Britanskog saveta i Goethe Instituta.

Koristeći YouLearn platformu, kao online podršku učenju jezika, naši polaznici na bilo kom mestu mogu da unapređuju svoje znanje i razvijaju komunikativne sposobnosti.

Za više od 20 godina postojanja, kroz prostorije u Beogradu, Valjevu, Grockoj i Smederevskoj Palanci prošlo je preko 20 000 polaznika koji su u Kontext ugradili smeh detinjstva, pamet odrastanja, stručnost profesija i mudrost zrelih godina.

GALERIJA