Delatnost

Škola stranih jezika

Srce Centra za strane jezike Kontext čini naša škola stranih jezika sa svojim polaznicima i profesorima, čiji elan i kompetentnost, optimizam i serioznost, kreativnost i energija, od samog početka umnožavaju znanje i radost učenja. Hiljade naših učenika u školu je ugradilo smeh svog detinjstva, pamet svog odrastanja, stručnost svojih profesija i mudrost svojih zrelih godina. Neka bivša deca su postala naše sadašnje kolege, a mnoga nekadašnja deca svoju decu takođe dovode u Kontext. I to je najbolji znak da naša škola živi.

Prevodilačke usluge

Naš prevodilački servis postoji već više od dve decenije. Veliki broj zadovoljnih klijenata najsigurnija je potvrda kvaliteta koji pružamo. Oni na najbolji način daju podstrek našim prevodiocima i ovlašćenim sudskim tumačima da kontinuirano rade na svom usavršavanju.

Letnje škole i putovanja u zemlje čiji se jezik uči

Učenje stranog jezika uvek je susretanje sa nekom drugom kulturom.

U okviru nastave stranih jezika izučavanje jezičkog sistema i gramatičkih struktura ne može se gledati izolovano od istorijskih, kulturnih i socijalnih aspekata zemlje čiji se jezik uči.

Da bi se stekla ta vrsta kompetencije neophodno je učeniku pružiti mogućnost autentičnog doživljaja sličnosti i razlika, tj. onoga što se zove poređenje kultura. A daleko najbolja prilika za to je boravak u zemlji čiji se jezik uči.

Organizacija seminara za stručno usavršavanje

Stručno iskustvo u nastavi, koja je uvek bila usklađena sa najsavremenijim uvidima u didaktičko-metodičku teoriju, premanentno stručno usavršavanje naših profesora i konačno edukacija za teacher-trainer-e kvalifikuju Kontext za pružanje usluga u okviru stručnog usavršavanja nastavnika. Svojevremeno je Kontext bio pionir u organizovanju metodičkih seminara za profesore stranih jezika, uz učešće istaknutih stručnjaka iz zemlje i inostranstva...

SOFT SKILLS trening program

Jako konkurentsko okruženje, kakvo danas postoji u svim delatnostima, s jedne, a nedovoljan broj novih radnih mesta, s druge strane, zahtevaju jedno – razlikovati se od drugih. Poslodavci sve više procenjuju tzv. „meke“ veštine kao ključne, jer podrazumevaju da su osnovne veštine obavljanja određenog posla („tvrde“) kod većine kandidata ujednačene. Upravo „meke“ postaju relevantne za kvalitetno upravljanje poslovnim i ličnim razvojem.