Grocka

Radno vreme

15-20h

Kontakt

Adresa: Sutjeska 7a

Telefon: 011/65-65-706

Mobilni: 065/479-38-83

E-mail: kontext.grocka@gmail.com

UPIS JE U TOKU!

Pogledaj celu mapu

Jelena Pantić

Engleski jezik

Da mi je neko pre desetak godina rekao da ću svakodnevno raditi posao koji obožavam, ne bih mu lako poverovala. A da mi je uz to rekao da će to biti posao profesora, nasmejala bih mu se u lice. Iako sam diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu i nakon toga se dugo bavila simultanim prevođenjem, u školi sam počela da radim slučajno.  Ipak, ispostavilo se da je baš to ono što me istinski ispunjava.  Izgleda da je tačno da te život na kraju uvek odvede baš tamo gde treba da budeš.

Danas obožavam svoj posao, najviše rad sa decom i to veoma malom (ako mogu da biram), jer me inspirišu, uvek nasmejani i veseli ne dozvoljavaju mi da odrastem.

Upravo je Kontext mesto u kome imam priliku da radim ono što volim i na način kakav volim - jezik se uči kroz igru i zabavu, kod dece se razvija ljubav prema jeziku, drugim kulturama i ostalim vrednostima. Atmosfera je uvek pozitivna, a saradnja stalno prisutna. A kad se radni dan završi, potpuno rasterećena mogu da uživam u prirodi, knjigama, muzici i dobrom društvu. I pisanju biografije :)

 

 

Milena Stojanović

Engleski jezik

Rođena sam, što bi moja (školska) deca rekla, davne1988. godine, a na moj rođendan petnaest godina kasnije izvršiše atentat na premijera Srbije. Te sam godine prvi put prozborila sa svojim životnim saputnikom.

Protrčala sam sprintom kroz osnovne i master studije na Filološkom fakultetu u Beogradu, da bih sada na doktorskim malo usporila tempo. Kažu da se tako stvara kondicija.

 Od onih sam koji čupaju kosu s glave kad vide da su na televiziji condescending preveli sa snishodljiv, a posebno sam ponosna što znam da se kaže štRiklirati, a ne štiklirati. Radije bih to nazvala poznavanjem materije nego jezičkim opsesivno-kompulsivnim poremećajem (mada je kvota niža za ovo drugo).

Kada su škole u pitanju, već nekoliko godina sedim na dve stolice. Jedna je dobro poznata stolica Srednje škole u Grockoj, gde sam provela dobar deo mladosti dosađujući nastavnicima sa kojima sada pijem kafu u zbornici. Ova druga se nalazi u Kontext-u, na parketu koji život znači kada sa đacima glumimo, pevamo, prezentujemo, a da budemo iskreni, ponekad i plačemo. Čas vidim kao priliku da od đaka naučim nešto novo i zanimljivo i da istu stvar sagledam iz toliko različitih uglova. Stremim ka tome da i učenici taj čas posmatraju kao priliku da izraze sebe i svoje viđenje stvarnosti, samo ne na maternjem jeziku.

 

 

Milena Cvetković

Engleski jezik

Rodila sam se jednog lepog septembarskog dana ne tako davne 1989. godine, nedugo pošto su đaci ponovo ušli u školske klupe. Nakon punih šest godina, taj dan jeste bio razlog zašto sam volela početak školske godine, ali nije bio jedini. Još od malih nogu u moj život  se umešala strana muzika, naravno pesme na engleskom jeziku. Kako su samo divno zvučale a ja nisam razumela nijednu reč (nedopustivo!). Kada sam počela da učim engleski (ispostaviće se kasnije za mene sudbonosni)  jezik, imala sam još jedan razlog za čili ulazak u novu školsku godinu.

I tako sam (uživajući u stranoj muzici) uspešno prošla kroz osnovnu školu i gimnaziju i stigla do Filološkog fakulteta u Beogradu, gde sam 2012.godine stekla svoju prvu veliku titulu Diplomiranog profesora engleskog jezika. Sa „one“ strane katedre prvi put sam stala u toku treće godine studija. Bavila sam se (i dalje se bavim) prevodom. Kontext-u sam se priključila 2014. godine kada sam, kao najmlađi član tima u Grockoj, svojoj imenjakinji oduzela deminutivni sufiks –ica i postala Milenica.

Kroz kurseve metodike i  seminare u vezi sa nastavom jezika shvatila sam na koliko različitih interesantnih načina profesor može da učini da učenik ne pomisli na dodavanje slova m ispred svoje učeničke titule (kada je engleski jezik u pitanju, naravno). Sa prvim praktičnim iskustvom počela je da se razvija ljubav prema ovom poslu. A u Kontext-u tu ljubav veoma uspešno gajim uz đake različitih uzrasta, sjajan profesorski tim i naravno muziku.

Imate pitanje za nas?

Ako imate bilo kakvo pitanje ili žalbu na bilo koji sektor rada ili na način pričanja viceva našeg direktora, molimo vas da nam se obratite putem ovog mega-naprednog formulara.

Unesite koliko je 3+1?