Portugalski jezik

Portugalski

Zašto učiti portugalski jezik?

Ako tražite narod u Evropi koji će vas primiti kao da ste kod kuće i grad koji će vas zavesti, Portugalci i Lisabon su pravo rešenje!

Portugalski je zvanični jezik osam zemalja (Portugal, Brazil, Angola, Mozambik, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Zelenortska Republika, Istočni Timor) i rasprostranjen je na četiri kontinenta.

Govori ga preko 230 miloina ljudi. Među evropskim jezicima je treći po broju govornika, a u svetu šesti.

Portugalski je zvaničan jezik mnogih međunarodnih organizacija, među kojima su Merkosul, Afrička unija, Organizacija ibero-američkih država...

Osim što Brazil pripada zemljama BRIK-a, koje se smatraju za buduće nosioce svetske privrede, i ostale zemlje portugalskog zvaničnog jezika beleže poslednjih godina nagli privredni razvoj, kao npr. Angola i Mozambik.

Bilo da imate na umu ulaganje u privatnom sektoru (i meta vam je Brazil), ili želite da najzad unovčite dugo sticano znanje (Angola, zemlji nafte i dijamanata, traži kvalifikovane stručnjake), portugalski je jezik kojim ćete se sporazumevati.

Ako u vašem slučaju pri izboru zemlje i klima igra veliku ulogu, imajte na umu da sve navedene zemlje uživaju blage, gotovo nepostojeće zime, duga leta i kilometarske plaže.

Bilo da ste obožavalac brazilske bosa nove i sambe, portugalskog fada, afričke kizombe i morne, Saramaga, Pesoe ili Koelja, poznavanje jezika će vam omogućiti da uživate u delima omiljenih umetnika kao nikad do sada!

Portugalski će vam dobro doći bilo da posećujete veličanstvenu deltu Amazona, magične angolanske vodopade ili mozambički safari!

Portugalski jezik oslikava duh kapoeire!

Portugalski je jezik Karnevala u Riju!

Portugalski će biti jezik Olimpijskih igara u Brazilu koje će se održati 2016. godine.

Portugalski je zvaničan jezik Angole, zemlje lepih žena, dijamanata, nafte i fudbala. Da li je ovo san svakog muškarca?

Dostupni kursevi

20+
Korporativna obuka
18+
Kursevi za studente
13-19
Kursevi za tinejdžere
16+
Opšti kursevi
20+
Poslovni i specijalistički kursevi

Vidite još: