Kursevi za studente

Kažu da „posao ne sme da čeka“, a na posao zapravo čekate vi!

Sramotna je činjenica da veliki broj diplomaca svih struka i vrednih pojedinaca uopšte kuburi sa nalaženjem stalnog zaposlenja. Nezaposlenost u Srbiji trenutno iznosi 20,3% po zvaničnim izvorima Nacionalne službe za zapošljavanje. Prema podacima republičkog zavoda za statistiku, u Srbiji je bez posla oko 50 hiljada fakultetski obrazovanih stanovnika, odnosno oko 51% mladih. Ovaj broj iz dana u dan raste.

Gde leži vaša šansa?

Međunarodni jezički sertifikat jedini je neoboriv i neosporiv dokaz da posedujete potrebno znanje jezika. Vaš budući poslodavac ili univerzitet na kojem planirate master studije neće vam verovati na reč.

Imati znanje a ne posedovati dokaz je naivno; posedovati dokaz bez znanja nemoguće!

Krenite na vreme!

Planirajte svoju karijeru pravovremeno. Imate dovoljno vremena. Počnite da učite jezik već na drugoj godini studija i do kraja fakulteta možete imati profesionalni nivo korišćenja čak dva jezika i dokaz o svom znanju.

Za učenje jezika potrebno je vreme

Shvatite učenje jezika kao bilo koji drugi ispit na fakultetu. Za polaganje međunarodnog jezičkog sertifikata potreban je kontinuitet, a za kontinuitet je potrebno vreme. Zapamtite - jezik se ne uči, jezik se trenira. 

Utisci polaznika

„I’m studying an MA in European Political and Administrative Studies, College of Europe in Belgium.

Before I started preparing for my IELTS exam, my English was at a very low level and I needed to improve it very quickly.

Thanks to this school and especially my teacher Dragana, I managed to do it and to obtain the required grade for my studies. During the course, I had the opportunity to practice all the parts of the exam and it was very useful for me. I would recommend this course to everyone who needs to pass IELTS, it's worthwhile.“

Dušica Kljakić

Više od 20 000 zadovoljnih polaznika

Više od 20 000 zadovoljnih polaznika

Tokom godina kroz školu Kontext prošlo je više od 20 000 ljudi. Od osnivanja 1991. godine zahvaljujući dobrim rezultatima naših polaznika i rastućoj potrebi za učenjem jezika u stalnoj smo ekspanziji. Danas imamo škole u Beogradu, Valjevu, Grockoj i Smederevskoj Palanci.

Kontext je dugogodišnji partner Britanskog saveta za pripremu međunarodnih ispita. Ovlašćeni smo centar za pripremu Kembridž ispita od strane Cambridge English Language Assessment-a. Takođe, naše polaznike pripremamo za međunarodne ispite nemačkog jezika na Goethe institutu, gde je prolaznost u dosadašnjoj praksi bila 100%.

Svi naši profesori su diplomirani filolozi koji prolaze kroz stalne eksterne i interne obuke radi praćenja novih tendencija u svetu jezičke edukacije i međunarodnih jezičkih ispita.

Međunarodni jezički sertifikat donosi:

  • Izglednije šanse za zaposlenje
  • Stipendije za školovanje u inostranstvu
  • Mogućnost zapošljavanja u stranoj firmi
  • Način da odete na rad ili praksu u inostranstvo

Kako je organizovana nastava u Centru Kontext?

Kursevi prema evropskim standardima

Svi kursevi organizovani su od početnog (A1) do najnaprednijeg (C2) nivoa, prema standardima Saveta Evrope.

Trajanje kursa optimizovano za završetak nivoa

Dva semestra od 56 časova dovoljna su za uspešno savlađivanje jezičkog nivoa. 

Tempo

2 ili 3 puta sedmično po 90 minuta

Optimalne grupe

Rad u grupama od 3-5 i 6-10 polaznika omogućavaju brz napredak.

Termini

Radnim danima i vikendom, grupe formiramo u odnosu na vaše obaveze na fakultetu.

Plaćanje na rate

Na 4 mesečne rate, sa pogodnošću od 10% popusta ukoliko odmah platite čitav iznos.

Popust za studente

Svesni nazavidne situacije u zemlji, studentima obezbeđujemo popuste na sve kurseve jezika. Cene opštih kurseva su 156 evra, dok je priprema za međunarodne ispite 180 evra.  

Besplatni probni časovi

Ne gledajte cene – proverite kvalitet! Sa plaćanjem rata počinjete tek pošto se na probnim časovima uverite da vam naš način rada odgovara. Nakon dve nedelje možete da donesete konačnu odluku. 

Zašto godinama birate Kontext?

Čvrsto na nogama

Više od 2 decenije od trenutka osnivanja „pečemo zanat“.

Specijalizovani za međunarodne jezičke sertifikate

Srebrno partnerstvo sa Britanskim savetom (ostvareno usled visoke prolaznosti polaznika na ispitima) i 100% uspeh naših kandidata na ispitima Goethe Instituta garantuju vam kvalitetnu pripremu za međunarodne jezičke sertfikate.

Lako dostupni

Sa dve lokacije u strogom centru Beograda na usavršavanje lako stižete sa vašeg fakulteta ili posla. Nalazimo se u blizini Studentskog trga, u ulici Vuka Karadžića 6/I, kao i u blizini Zelenog venca, u Balkanskoj 4/III.

Uigran tim

Svi naši profesori su diplomirani filolozi sa adekvatnim predavačkim sertifikacijama (CELTA, TKT).

Prijatelji studenata

Kao stalni saveznik Saveza studenata Beograda učestvujemo u studentskim akcijama. Svake godine dodeljujemo 2x25 stipendija za najuspešnije beogradske studente, a svi studenti uvek imaju popust na sve kurseve.

U stalnom procesu učenja

Akreditovani smo za obuku nastavnika za polaganje TKT ispita, a naši predavači su u obavezi da pohađaju interne i eksterne seminare i na taj način se stalno usavršavaju.

Kako se prijaviti

Upisna procedura u Kontextu može da vas se učini složenom, međutim, ono što donosi vredi izdvojenog vremena.

Našem online sistemu možete da pristupite putem vašeg telefona, tableta ili kompjutera, kako biste online uradili:

  • prijavu
  • test
  • simulaciju međunarodnih ispita (engleski: FCE, CAE, CPE, IELTS, TOEFL, ILEC, ICFE, BEC1, BEC2, BEC3; nemački: Goethe Zertifikat A1, Goethe Zertifikat A2, Goethe Zertifikat B1, Goethe Zertifikat B2)

Nakon toga sledi usmeni ispit u prostorijama Škole i realizacija nastave.

 Kako se prijaviti

Akreditacije