Article listing

Rezultati konkursa za dodelu studentskih stipendija za oktobar 2017

Spisak dobitinika stipendije možete pronaći ovde.

Oct
21

Rezultati konkursa za dodelu studentskih stipendija za februar 2017

Spisak dobitinika stipendije možete pronaći ovde.

Mar
03

Upis na kurseve stranih jezika – prolećni semestar 2016/2017

Centar za strane jezike Kontext organizuje upis na opšte i pripremne kurseve stranih jezika.

Jan
23

Rezultati konkursa za dodelu studentskih stipendija za jesenji semestar 2016/2017

Spisak dobitinika stipendije možete pronaći ovde.

Spisak učesnika konkursa koji nisu dobili stipendiju sa prosekom preko 8,5 pronađite ovde.

Oct
22

Pripreme za polaganje međunarodnih ispita TOEFL i IELTS

Međunarodni jezički sertifikat jedini je neoboriv i neosporiv dokaz da posedujete određeno znanje jezika. Vaš budući poslodavac ili univerzitet na kome planirate da nastavite akademsku karijeru neće vam verovati na reč. Vaša diploma, vaša stručnost i vaš jezički sertifikat – dobitna kombinacija. 

Jun
06

Upis na letnje kurseve stranih jezika 2017

Svi putevi vode u Kontext

Iskoristite leto na pravi način, radno i zabavno. Prijavite se na letnji kurs jezika. U našim „atmosferizovanim“  prostorijama sa pogledom na Srpsku akademiju nauka učite jezik koji želite. Opustite se posle časa na kafici u Knez Mihajlovoj.

Jun
06

Deca pevaju jazz

Svi već znamo da je džez muzika, pored klasične, svrstana u rang umetničke muzike. U opštoj „poplavi“ banalnog turbo folka, jeftinog hrvatskog popa i takođe jeftinih MTV hitova, pokušali smo ovim koncertom da vašoj i svojoj deci približimo vrednosti prave muzike. S obzirom na to koliko su deca i publika uživali,  čini nam se da smo dokazali da je to i moguće.

May
24

Kontext u Noći muzeja

Zadovoljstvo nam je jer smo svojim umetničkim programom bili deo Noći muzeje 21.05.2016. i pokazali da je za nas kultura još uvek kul.
U nastavku možete videti deo lepe atmosfere koja je bila pristuna u Centru za strane jeziku Kontext u subotu, 21. Maja

May
16

Veče beogradskih priča

Škola Kontext Vas poziva na Veče beogradskih priča, koje će se održati u organizaciji „Večernjih novosti“, u Velikoj dvorani Doma sindikata, 23. Aprila sa početkom od 18.00h.

Apr
19

Jezičke salate u Mikser house-u

Škola Kontext je krajem marta organizovala jedan zanimljivi događaj za svoje polaznike i za sve koji su želeli da učestvuju. Reč je o događaju „Jezičke salate“, održanom u Mikser house-u, u saradnji sa studentskom organizacijom Erasmus.

Mar
30

Kursevi poslovnog jezika

Idealni kursevi za studente fakulteta ekonomije i menadžmenta i sve zaposlene koji iz profesionalnih ili akademskih razloga žele da što pre nauče engleski jezik  i one koji svoje znanje žele da verifikuju međunarodnom jezičkom diplomom.

 

Oct
13

Ovlašćeni pripremni centar za Kembridž ispite

Centar za strane jezike Kontext ovlašćeni je pripremni centar za ispite engleskog jezika Univerziteta u Kembridžu. Dugogodišnje iskustvo u pripremi FCE, CAE, CPE, KET, PET, YLE, BEC, ILEC, ICFE ispita, obezbedilo je Kontextu uspešnu saradnju sa Cambridge English Language Assessment-om. Da biste polagali Kembridž ispite u Srbiji, neophodno je da se prijavite za polaganje preko akreditovanog ispitnog centra – Britanskog saveta. 

Sep
23

Nova lokacija na starom mestu

Naša nova lokacija nalazi se na staroj adresi - Vuka Karadžića 6. Spustili smo se dva sprata niže, ali smo višestruko podigli standarde. 

Sep
18

Biljana Anđelkoska

Rođena sam 18. februara  1986. godine u Smederevskoj Palanci. Kao mala mnogo sam volela da slušam  muziku na engleskom jeziku i sećam se da sam zapisivala tekstove pesama i premotavala kasete po nekoliko puta kako bih uspela što tačnije da zapišem izgovorene reči. Naravno, tu je bio i moj omiljeni kanal sa crtanim filmovima. Prevoda nije bilo, ali sam se trudila da razumem i kasnije mi se sinhronizovani crtani filmovi nisu nimalo dopadali.

Sep
11

Jasmina Pantić Jančić

Rođena sam u XX veku, godine 1968. kada su se u tadašnjoj Jugoslaviji odigravali studentski protesti. U sličnim studentskim protestima sam i sama učestvovala u poslednjoj deceniji prošlog veka kao student germanistike na završnoj godini.

Nemački sam oduvek volela - od petog razreda kada je mom odeljenju  u maloj seoskoj školi u Azanji dodeljen kao strani jezik. U Gimnaziji u Smederevskoj Palanci učila sam jezik od šarmantne profesorke, koja nam je pričala o običajima, svakodnevici, praznicima i običnom životu u Nemačkoj.

Sep
11

Katarina Nikosavić

S obzirom na to da su me jezici oduvek privlačili, bilo je i više nego izvesno da će mi neki biti i struka. Tako da je moje današnje zanimanje bilo spoj mojih želja iz detinjstva i „posledica“ neposrednog okruženja. Završila sam španski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Mišljenja sam da bi u učionici svako trebalo da zna zašto je tu i koja je njegova uloga na času, odnosno smatram da bi učenici trebalo da budu tu da bi nešto zavoleli , a ja sam tu da bi im na najlakši način to prenela i objasnila.

Sep
11

Boško Jakovljević

Život je jedna velika škola. Uvek sam imao želju da saznam sve što mogu o svetu u kome se nalazimo. Ima toliko različitih polja koja zavređuju našu pažnju, a u mom slučaju to su nauka, istorija i jezik. Znanje je najvredniji resurs, a širenje znanja je najplemenitiji poziv i glavna odlika kulture čitavog čovečanstva. Upravo me ta činjenica i dovela do škole, na mesto u kome mogu imati udela u rađanju novog znanja.

Sep
11

Kontext u Grockoj upisuje polaznike u zimski semestar 2015/2016

Centar za strane jezike Kontext organizuje upis za nove polaznike za kurseve engleskog, nemačkog, francuskog i italijanskog jezika.

Sep
07

Cambridge English: First (FCE)

Opšte informacije

Cambridge English: First (FCE) je međunarodno priznat ispit iz opšteg engleskog jezika. Prema skali utvrđenoj od strane Saveta Evrope, sertifikat odgovara nivou B2 . Njime se potvrđuje da ste sposobni samostalno da koristite svakodnevni pisani i govorni engleski jezik za potrebe rada ili studiranja.

Sep
04

Cambridge English: Advanced (CAE)

Cambridge English: Advanced (CAE) je međunarodno priznat ispit iz opšteg engleskog jezika. Prema skali utvrđenoj od strane Saveta Evrope, sertifikat odgovara nivou C1. Na ovom nivou znanja očekuje se da kandidat slobodno i samouvereno koristi pismeni i usmeni engleski jezik u svakodnevnim situacijama, radi potrebe studiranja u visokoobrazovnim ustanovama i prilikom obavljanja stručnih poslova.

Sep
04

Cambridge English: Proficiency (CPE)

Cambridge English: Proficiency (CPE) je međunarodno priznat ispit iz opšteg engleskog jezika. Prema skali utvrđenoj od strane Saveta Evrope, sertifikat odgovara nivou C2. CPE je u upotrebi od 1913. i od tada se redovno ažurira. Poslednja značajna revizija je urađena u martu 2013 godine. Svake godine oko 50 000 ljudi polaže ovaj ispit.

Sep
04

Cambridge English: Preliminary English Test (PET)

Cambridge English: Preliminary English Test (PET) je međunarodno priznat ispit iz opšteg engleskog jezika. Prema skali ALTE (Udruženje jezičkih ispitnih centara Evrope) sertifikat odgovara nivou B1. Njime se potvrđuje da na engleskom jeziku možete komunicirati u svakodnevnim situacijama na intermediate nivou.

Sep
04

International English Language Testing System (IELTS)

International English Language Testing System (IELTS) je međunarodno priznat ispit iz opšteg engleskog jezika, koji se koristi za procenjivanje znanja engleskog jezika osoba kojima engleski nije maternji jezik.

Sep
04

Test of English as a Foreign Language (TOEFL)

Test of English as a Foreign Language (TOEFL) je međunarodno priznat ispit iz opšteg engleskog jezika, koji se koristi za procenjivanje znanja engleskog jezika osoba kojima engleski nije maternji jezik.

Sep
04

Cambridge English: International Legal English Certificate (ILEC)

Cambridge English: Legal, takođe poznat kao International Legal English Certificate (ILEC), pomoći će vam da razvijete jezičke veštine za uspešnu karijeru u međunarodnom pravu.

Sep
04

Cambridge English: International Certificate in Financial English (ICFE)

Cambridge English: Legal, takođe poznat kao International Certificate in Financial English (ICFE)

Sep
04

Business English Certificate (BEC1) Preliminary

Ovo je prvi od tri nivoa sertifikata Kembridžovih ispita poslovnog engleskog. Ovom kvalifikacijom poslodavcima dokazujete da ste sposobni da na engleskom komunicirate u praktičnim svakodnevnim situacijama poslovnog okruženja. Nivo ovog ispita isti je kao nivo ispita Kembridž ispit: Preliminary (PET), ali se fokus stavlja na terminologiju poslovnog okruženja.

Sep
04

Business English Certificate (BEC2) Vantage

Ovo je drugi od tri nivoa sertifikata Kembridžovih ispita poslovnog engleskog. Ovom kvalifikacijom dokazujete da ste sposobni da na engleskom komunicirate i u okviru poslovnog okruženja. Radi se o nivou ispita Kembridž ispit: First (FCE) s tim što se BEC Vantage fokusira na terminologiju koja se koristi u poslovnom okruženju.

Sep
04

Business English Certificate (BEC3) Higher

Radi se o ispitu na trećem i poslednjem nivou sertifikata Kembridžovih ispita poslovnog engleskog. Ova kvalifikacija dokazuje da ste i u poslovnom okruženju savršeno sposobni da komunicirate na engleskom jeziku. Nivo ovog ispita isti je kao i nivo Kembridž ispita: Advanced (CAE), ali se fokusira na terminologiju koja se koristi u poslovnom okruženju.

Sep
04

Goethe Zertifikat A1

Sertifikat poznat pod nazivom Start Deutsch 1 potreban je supružnicima kao dokaz o poznavanju nemačkog jezika, a neophodan je za dobijanje vize za spajanje porodice u Nemačkoj. Na ovom nivou kandidat može da razume jednostavnije konstrukcije, da predstavi sebe i druge, da postavi pitanja na određenu temu i da se sporazume u restoranu, prodavnici, na ulici.

Sep
04

Geothe Zertifikat A2

Sertifikat poznat pod nazivom Start Deutsch 2 prema Zajedničkom evropskom okviru za jezike predstavlja dokaz o poznavanju nemačkog jezika na nivou A2.  Kandidat je sposoban da učestvuje u jednostavnoj svakodnevnoj komunikaciji, da opiše stvari vezane za sebe, poreklo, okruženje, interesovanja, obrazovanje, potrebe, da razume rečenice na poznatu temu.

Sep
04

Goethe Zertifikat B1

Sertifikat za nivo B1 postoji za mlade i za odrasle. Forma ispita je ista za obe grupacije, samo su teme prilagođene uzrastu. Sva lica preko 16 godina starosti imaju pravo da polažu test za odrasle. Na tom nivou prisutna je samostalna upotreba nemačkog jezika i odgovara trećem od ukupno šest nivoa na skali Zajedničkog evropskog okvira za jezike.

Sep
04

Goethe Zertifikat B2

Sertifikat za nivo B2 predstavlja poznavanje jezika na naprednom nivou. Ispit odgovara četvrtom stepenu (B2) na šestostepenoj skali jezičke kompetencije Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike.

Sep
04

Španski

Proverite svoje znanje španskog jezika.

Sep
03