Smederevska Palanka

Radno vreme

15-20h

Kontakt

Adresa: 1. srpskog ustanka 52 

Telefon: 026/316-599

Mobilni: 066/65-65-707

E-mail: minnaspalanka@gmail.com

UPIS JE U TOKU!

Pogledaj celu mapu

Boško Jakovljević

Engleski jezik

Život je jedna velika škola. Uvek sam imao želju da saznam sve što mogu o svetu u kome se nalazimo. Ima toliko različitih polja koja zavređuju našu pažnju, a u mom slučaju to su nauka, istorija i jezik. Znanje je najvredniji resurs, a širenje znanja je najplemenitiji poziv i glavna odlika kulture čitavog čovečanstva. Upravo me ta činjenica i dovela do škole, na mesto u kome mogu imati udela u rađanju novog znanja.

Studije sam završio na beogradskom Univerzitetu, na Filološkom fakultetu, gde sam stekao zvanje mastera jezika i književnosti. Nakon fakulteta radio sam u više škola i dobio licencu za rad u školama. I dalje se aktivno obrazujem pohađanjem raznih seminara i radionica u kojima nastojim da se što više usavršim kao profesor engleskog jezika.

Do sada sam proveo preko dve godine radeći u osnovnim školama, a pored toga i u školi stranih jezika Kontext. Biti profesor za mene predstavlja način gledanja na život.  Mogućnost da nekoj osobi prenesem znanje, navedem je na rešenje ili uopšte pomognem nekom informacijom predstavlja pravo bogatstvo. Takođe, smatram da svako mora misliti svojom glavom i kritički posmatrati sve što vidi ili čuje, a trenutak spoznaje takvog načina razmišljanja kod mojih učenika je nešto zaista neprocenjivo.

Profesor živi i radi u drugoj kući njegovih učenika. Shodno tome mora se i ponašati. Mora biti roditelj, brat ili sestra, drug pa čak i ona dosadna baba što stalno nešto zanoveta. Deca nisu samo učenici jer svako dolazi sa osobenim sklopom karakteristika i jedan od najvećih izazova za svakog profesora predstavlja usaglašavanje sa njima. 

Katarina Nikosavić

Španski jezik

S obzirom na to da su me jezici oduvek privlačili, bilo je i više nego izvesno da će mi neki biti i struka. Tako da je moje današnje zanimanje bilo spoj mojih želja iz detinjstva i „posledica“ neposrednog okruženja. Završila sam španski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Mišljenja sam da bi u učionici svako trebalo da zna zašto je tu i koja je njegova uloga na času, odnosno smatram da bi učenici trebalo da budu tu da bi nešto zavoleli , a ja sam tu da bi im na najlakši način to prenela i objasnila.

S obzirom na to da živim u maloj sredini i u kojoj nema mnogo profesora španskog jezika,  bilo je izvesno da ćemo Kontext i ja ukrstiti puteve.  U Kontextu je pravo zadovoljstvo raditi. Sve je opušteno, bez tenzije i sujete, a s druge strane ozbiljno i kvalitetno se pristupa nastavi.

Pored rada u Kontextu, radno iskustvo sticala sam radeći u osnovnim i srednjim školama, a dodatne obuke kroz seminare kao što su  „Metodika nastave“ i „Kompetentan nastavnik u teoriji i praksi“  u organizaciji Pedagoškog društva iz Novog Sada.

Jasmina Pantić Jančić

Nemački jezik

Rođena sam u XX veku, godine 1968. kada su se u tadašnjoj Jugoslaviji odigravali studentski protesti. U sličnim studentskim protestima sam i sama učestvovala u poslednjoj deceniji prošlog veka kao student germanistike na završnoj godini.

Nemački sam oduvek volela - od petog razreda kada je mom odeljenju  u maloj seoskoj školi u Azanji dodeljen kao strani jezik. U Gimnaziji u Smederevskoj Palanci učila sam jezik od šarmantne profesorke, koja nam je pričala o običajima, svakodnevici, praznicima i običnom životu u Nemačkoj.

U toj istoj Gimnaziji dobijam prvo radno mesto posle završenog Filološkog fakulteta u Beogradu. Danas, posle rada u još dve škole i sa 23 godine radnog staža, mogu da kažem da je podučavanje i učenje moja glavna preokupacija. Okružena sam svojim đacima, decom britkog uma i sa velikom moći zapažanja, koji mogu da me naljute ali i zasmeju do suza.

U školi Kontext, u srdačnoj i skoro porodičnoj atmosferi upoznajem ambiciozne i obrazovane mlade ljude, koji imaju volju i želju da nauče nemački i da se profesionalno usavršavaju. Od njih saznajem mnogo o njihovim zanimanjima a njihova zahvalnost posle položenih ispita na Goethe institutu mi u profesionalnom i privatnom smislu mnogo znači.

Biljana Anđelkoska

Engleski jezik

Rođena sam 18. februara  1986. godine u Smederevskoj Palanci. Kao mala mnogo sam volela da slušam  muziku na engleskom jeziku i sećam se da sam zapisivala tekstove pesama i premotavala kasete po nekoliko puta kako bih uspela što tačnije da zapišem izgovorene reči. Naravno, tu je bio i moj omiljeni kanal sa crtanim filmovima. Prevoda nije bilo, ali sam se trudila da razumem i kasnije mi se sinhronizovani crtani filmovi nisu nimalo dopadali.

Osnovnu i srednju školu završila sam u Smederevskoj Palanci i trudila sam se da ne izostajem sa časova, naročito engleskog jezika. Pošto sam ljubitelj muzike, morala sam se isprobati i na tom polju. Završila sam  muzičku školu, odsek za gitaru, a kasnije i solo pevanje, tako da je u mojoj učionici često veselo  i raspevano. Diplomu profesora engleskog jezika i književnosti sam stekla na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Iako su studentski dani odavno završeni redovno pohađam seminare, radionice i online kurseve kako bih usavršila svoje znanje i pristup polaznicima.

U Kontextu radim nepunih pet godina. Za to vreme radila sam i u nekoliko državnih osnovnih i srednjih škola na području i u okolini Smederevske Palanke. U svakoj školi sam stekla puno iskustva i trudila se da prihvatim savete starijih i iskusnijh kolega.

Veoma rado ulazim u učionicu, bilo da je puna dece ili odraslih ljudi. Tu sam zato sto želim da budem deo nečijeg uspeha.  

U Kontextu se mnogo lepo družimo. Vredno radimo, ali uvek ima vremena za šalu i neku zanimljivu igru. Prijatna i opuštena atmosfera čine da u Kontextu funkcionišemo na najbolji mogući način. Srećna sam sto uvek mogu da se oslonim na ljude sa kojima radim, koje učim i od kojih učim.

Imate pitanje za nas?

Ako imate bilo kakvo pitanje ili žalbu na bilo koji sektor rada ili na način pričanja viceva našeg direktora, molimo vas da nam se obratite putem ovog mega-naprednog formulara.

Unesite koliko je 3+1?