Article listing

Marko Mogorović

U školi jezika Kontext prošao sam jedan semestar nastave za pripremu za polaganje testa Cambridge Proficiency English u ekstenzivnoj varijanti. Nakon ovog kursa sam položio CPE sa ocenom C.

Profesori engleskog su svi više godina proveli živeći u nekoj od zemalja sa engleskog govornog područja i kao takvi ne samo da imaju savršeno poznavanje engleskog jezika već i njihove kulture što puno pomaže u shvatanju suštine engleskog jezika i učenju pravilnog izražavanja i prema našim zahtevima, kako je kome šta slabo išlo nam hitro su izlazili u susret pripremajući nam materijale za učenje. 

Aug
11

Biljana Subotić

U centru Kontext sam od 2007. godine prošla sve kurseve engleskog jezika počevši od B1/1 do CPE. Prošle godine sam uspešno položila CAE, a potom i CPE ispit. Za ovu školu imam samo reči hvale - pristup nastavnom planu je izuzetno profesionalan, a istovremeno na časovima vlada prijateljska atmosfera i učenje se doživljava kao prava zabava. Svi profesori sa kojima sam imala priliku da sarađujem (njih četvoro, za sada) su bili zaista odlični, i uvek spremni na dodatnu  pomoć i saradnju. Topla preporuka svim budućim polaznicima da izaberu Kontext!

Aug
11

Milica Stanić

Priprema za CPE ispit zahtevna je sama po sebi. Međutim, moram priznati da mi je taj proces u Kontextu predstavljao pravo zadovoljstvo. Mnogo rada i pozitivna atmosfera na svakom času su za rezultat imale dobar ishod ispita i brojne nove mogućnosti koje ga prate. Pripremu CPE ispita smatram za jedan od najboljih poteza koji možete povući. Good luck! 

Aug
11

Anđela Mirković

Grupe su male, nastava zanimljiva, a nastavnici posvećeni. Zahvaljujući tome, nije bilo nikakvih teškoća prilikom CPE polaganja ispita (ocena A).

Aug
11

Obrad Milićević

I have decided to take up a course in the English language in order to prepare for a CAE exam and have chosen Kontext School on account of my close friend’s recommendation. What I expected to get was an arid and boring class that I would have to take in order to achieve my goal. As it turned out, I couldn’t have been more wrong. I had a whale of time learning in a friendly environment under the supervision of a highly qualified teacher and as a result I have easily passed my CAE exam. All in all it was a wonderful experience and I intend to sign up for another course here.

Aug
11

Andrea Đokić

Za Kontext školu saznala sam slučajno preko interneta, odlučila sam da odem i da se raspitam. Ono što me je na početku prijatno iznenadilo je pristupačnost cena, pogotovo ako ste student (kao ja) i mogućnost plaćanja u više rata. Kada sam potom i krenula na  pripremu  CAE (koju sam kasnije uspešno i položila) naročito mi se svidelo to što su profesori uvek voljni da priskoče u pomoć  i to neretko i izvan časova, što postoji velika dostupnost raznih učila, i, što je najvažnije, jako se trude da zaista i ostvarite zacrtane ciljeve.

Takođe, kao kandidat za polaganje Kembridž ispita imala sam veliki broj simulacija koje su mi na vreme pomogle da shvatim na kom aspektu jezika u tom trenutku treba najviše da radim.

Aug
11

Milica Hrnjazović

decembar, 2003. godine

Profesorka nemačkog jezika: „Opet nisi naučila München – Weltstadt mit Herz?!“

Ja (u sebi): „Sigurno postoji bolji način za učenje nemačkog od besmislenog bubanja teksta napamet!“

Jul
31

SOFT SKILLS trening program

Jako konkurentsko okruženje, kakvo danas postoji u svim delatnostima, s jedne, a nedovoljan broj novih radnih mesta, s druge strane, zahtevaju jedno – razlikovati se od drugih. Poslodavci sve više procenjuju tzv. „meke“ veštine kao ključne, jer podrazumevaju da su osnovne veštine obavljanja određenog posla („tvrde“) kod većine kandidata ujednačene. Upravo „meke“ postaju relevantne za kvalitetno upravljanje poslovnim i ličnim razvojem.

Jul
28

Organizacija seminara za stručno usavršavanje

Stručno iskustvo u nastavi, koja je uvek bila usklađena sa najsavremenijim uvidima u didaktičko-metodičku teoriju, premanentno stručno usavršavanje naših profesora i konačno edukacija za teacher-trainer-e kvalifikuju Kontext za pružanje usluga u okviru stručnog usavršavanja nastavnika. Svojevremeno je Kontext bio pionir u organizovanju metodičkih seminara za profesore stranih jezika, uz učešće istaknutih stručnjaka iz zemlje i inostranstva...

Jul
28

Letnje škole i putovanja u zemlje čiji se jezik uči

Učenje stranog jezika uvek je susretanje sa nekom drugom kulturom.

U okviru nastave stranih jezika izučavanje jezičkog sistema i gramatičkih struktura ne može se gledati izolovano od istorijskih, kulturnih i socijalnih aspekata zemlje čiji se jezik uči.

Da bi se stekla ta vrsta kompetencije neophodno je učeniku pružiti mogućnost autentičnog doživljaja sličnosti i razlika, tj. onoga što se zove poređenje kultura. A daleko najbolja prilika za to je boravak u zemlji čiji se jezik uči.

Jul
28

Prevodilačke usluge

Naš prevodilački servis postoji već više od dve decenije. Veliki broj zadovoljnih klijenata najsigurnija je potvrda kvaliteta koji pružamo. Oni na najbolji način daju podstrek našim prevodiocima i ovlašćenim sudskim tumačima da kontinuirano rade na svom usavršavanju.

Jul
28

Škola stranih jezika

Srce Centra za strane jezike Kontext čini naša škola stranih jezika sa svojim polaznicima i profesorima, čiji elan i kompetentnost, optimizam i serioznost, kreativnost i energija, od samog početka umnožavaju znanje i radost učenja. Hiljade naših učenika u školu je ugradilo smeh svog detinjstva, pamet svog odrastanja, stručnost svojih profesija i mudrost svojih zrelih godina. Neka bivša deca su postala naše sadašnje kolege, a mnoga nekadašnja deca svoju decu takođe dovode u Kontext. I to je najbolji znak da naša škola živi.

Jul
28

Italijanski

Proverite svoje znanje italijanskog jezika.

Sep
11

Nemački

Proverite svoje znanje nemačkog jezika.

Sep
11

Sanja Krsmanović i Marko Sredić

Iskreno, da smo znali kako sve izgleda, mnogo bismo ranije došli u Kontext. Nismo verovali da učenje jezika može biti i zanimljivo i produktivno.  I u to smo se i uverili. Prijatno okruženje, opuštena, a radna atmosfera, posvećeni i stručni profesori, uz aktivnu nastavu, lako te motivišu da se i sam angažuješ. Sjajno je biti u maloj grupi sa mladim, kreativnim i ambicioznim ljudima, koji sa profesorkom čine tim, gde svako može doći do izražaja i zaista propričati. Najveća potvrda našeg uspeha danas nije iz prve položen CAE, već slobodna i sigurna komunikacija na engleskom, na visokom nivou sa bilo kojim sagovornikom. Uz malo sreće možda ovde pronađete i srodnu dušu.

Aug
31

Veljko Stamenković

U Kontextu sam proveo tri godine učeći engleski jezik. Za to vreme od nivoa B1 stigao sam do nivoa C1 i položio Kembridž ispit naprednog engleskog (CAE). Ono što karakteriše časove su mladi ljudi i vedar duh na časovima, kao i mladi, neiskvareni profesori uvek spremni za pomoć putem svih vidova komunikacije. Prednost je i fleksibilnost administracije oko termina održavanja časova i menjanja grupa po potrebi. Takođe, timski duh grupe podiže i tradicionalna žurka škole. Pošto sam kontinuirano proveo u školi tri godine, stekao sam i određena poznanstva koja i danas održavam.

Aug
31

Akreditovani ispitni centar za engleski kao jezik međunarodne komunikacije

TOEIC ispiti namenjeni su, pre svega, poslodavcima jer testiraju jezičke kompetencije neophodne za obavljanje biznisa na engleskom jeziku. Test procenjuje kompetencije slušanja i čitanja. Neki od korisnika su kompanije: Air France, Alcatel, Packard Bell, Unilever, Lafarge, Renault .

Aug
31

Partner Britanskog saveta za pripremu Kembridž ispita

Međunarodno priznati jezički ESOL ispiti Univerziteta u Kembridžu namenjeni su svima kojima engleski nije maternji jezik. Fokus ispita je na razvijanju svih jezičkih veština. Partnerstvo sa British Council-om polaznicima osim garancije o pouzdanoj pripremi daje posebne pogodnosti, od većeg izbora dodatnog materijala do popusta na cenu samog ispita.

Aug
31

Regionalni ispitni centar Evropskog jezičkog konzorcijuma

Ispiti Evropskog jezičkog konzorcijuma baziraju se na razvijanju sve četiri jezičke veštine, a namenjeni su onima koji planiraju da profesionalnu karijeru ili studije započnu ili nastave u inostranstvu. Moguće je polagati engleski, francuski, nemački, mađarski, italijanski, poljski, slovački, španski, srpski, rumunski, bugarski, ruski, češki, hrvatski i hebrejski jezik.

Aug
31

Ovlašćeni ispitni centar Londonske privredne komore

Međunarodne kvalifikacije LCCI (Londonske privredne komore) priznate su u više od 100 zemalja širom sveta. Stručni sertifikati ne samo u domenu jezika, već i poslovnih veština, namenjeni su prvenstveno onim kandidatima koji rade ili bi želeli da rade u internacionalnim kompanijama ili iz drugih razloga žele da steknu sertifikat o svojim jezičkim i poslovnim kompetencijama.

Aug
31

Francuski

Proverite svoje znanje francuskog jezika.

Aug
31

Engleski

Proverite svoje znanje engleskog jezika.

Aug
31

Grocka

Aug
31

Smederevska Palanka

Aug
31

Beograd

Radno vreme administracije

Tokom upisa: ponedeljak - petak, 12.00 - 15.00h i 17.00 - 20.30h

Tokom semestra: ponedeljak - petak, 16.30-22h

Kontakt

Adresa: Vuka Karadžića 6/I, Balkanska 4/III 

Telefon: 011/65-65-700

Mobilni: 066/65-65-700, 062/216-600

E-mail: office@kontext.edu.rs

UPIS JE U TOKU!

Upis se vrši na adresi Vuka Karadžića 6/I

Nastava engleskog jezika se realizuje u Balkanskoj 4/III.

Nastava ostalih jezika sem engleskog se realizuje na adresi Vuka Karadžića 6/I.

Aug
31

Valjevo

Aug
31

Specijalizovani kursevi

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Aug
31

Kursevi za odrasle

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Aug
31