Article listing

Standardni i intenzivni kursevi nemačkog jezika

Za inženjere, medicinare i sve vas koji, iz profesionalnih ili akademskih razloga, želite da što pre naučite nemački i pripremite se za polaganje za Goethe Sertifikata koji Vam je potreban.

Jun
06

Standardni i intenzivni kursevi švedskog jezika

Za sve Vas koji iz profesionalnih ili akademskih razloga želite da što pre naučitešvedski i pripremite se za polaganje za Swedexispita koji su Vam potrebni.

Jun
06

Pripreme za polaganje međunarodnih ispita

Međunarodni jezički sertifikat jedini je neoboriv i neosporiv dokaz da posedujete određeno znanje jezika. Vaš budući poslodavac ili univerzitet na kome planirate da nastavite akademsku karijeru neće vam verovati na reč. Vaša diploma, vaša stručnost i vaš jezički sertifikat – dobitna kombinacija. 

Oct
14

Ovlašćeni pripremni centar za Kembridž ispite

Centar za strane jezike Kontext ovlašćeni je pripremni centar za ispite engleskog jezika Univerziteta u Kembridžu. Dugogodišnje iskustvo u pripremi FCE, CAE, CPE, KET, PET, YLE, BEC, ILEC, ICFE ispita, obezbedilo je Kontextu uspešnu saradnju sa Cambridge English Language Assessment-om. Da biste polagali Kembridž ispite u Srbiji, neophodno je da se prijavite za polaganje preko akreditovanog ispitnog centra – Britanskog saveta. 

Sep
23

Biljana Anđelkoska

Rođena sam 18. februara  1986. godine u Smederevskoj Palanci. Kao mala mnogo sam volela da slušam  muziku na engleskom jeziku i sećam se da sam zapisivala tekstove pesama i premotavala kasete po nekoliko puta kako bih uspela što tačnije da zapišem izgovorene reči. Naravno, tu je bio i moj omiljeni kanal sa crtanim filmovima. Prevoda nije bilo, ali sam se trudila da razumem i kasnije mi se sinhronizovani crtani filmovi nisu nimalo dopadali.

Sep
11

Jasmina Pantić Jančić

Rođena sam u XX veku, godine 1968. kada su se u tadašnjoj Jugoslaviji odigravali studentski protesti. U sličnim studentskim protestima sam i sama učestvovala u poslednjoj deceniji prošlog veka kao student germanistike na završnoj godini.

Nemački sam oduvek volela - od petog razreda kada je mom odeljenju  u maloj seoskoj školi u Azanji dodeljen kao strani jezik. U Gimnaziji u Smederevskoj Palanci učila sam jezik od šarmantne profesorke, koja nam je pričala o običajima, svakodnevici, praznicima i običnom životu u Nemačkoj.

Sep
11

Katarina Nikosavić

S obzirom na to da su me jezici oduvek privlačili, bilo je i više nego izvesno da će mi neki biti i struka. Tako da je moje današnje zanimanje bilo spoj mojih želja iz detinjstva i „posledica“ neposrednog okruženja. Završila sam španski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Mišljenja sam da bi u učionici svako trebalo da zna zašto je tu i koja je njegova uloga na času, odnosno smatram da bi učenici trebalo da budu tu da bi nešto zavoleli , a ja sam tu da bi im na najlakši način to prenela i objasnila.

Sep
11

Boško Jakovljević

Život je jedna velika škola. Uvek sam imao želju da saznam sve što mogu o svetu u kome se nalazimo. Ima toliko različitih polja koja zavređuju našu pažnju, a u mom slučaju to su nauka, istorija i jezik. Znanje je najvredniji resurs, a širenje znanja je najplemenitiji poziv i glavna odlika kulture čitavog čovečanstva. Upravo me ta činjenica i dovela do škole, na mesto u kome mogu imati udela u rađanju novog znanja.

Sep
11

Cambridge English: First (FCE)

Opšte informacije

Cambridge English: First (FCE) je međunarodno priznat ispit iz opšteg engleskog jezika. Prema skali utvrđenoj od strane Saveta Evrope, sertifikat odgovara nivou B2 . Njime se potvrđuje da ste sposobni samostalno da koristite svakodnevni pisani i govorni engleski jezik za potrebe rada ili studiranja.

Sep
04

Cambridge English: Advanced (CAE)

Cambridge English: Advanced (CAE) je međunarodno priznat ispit iz opšteg engleskog jezika. Prema skali utvrđenoj od strane Saveta Evrope, sertifikat odgovara nivou C1. Na ovom nivou znanja očekuje se da kandidat slobodno i samouvereno koristi pismeni i usmeni engleski jezik u svakodnevnim situacijama, radi potrebe studiranja u visokoobrazovnim ustanovama i prilikom obavljanja stručnih poslova.

Sep
04

Cambridge English: Proficiency (CPE)

Cambridge English: Proficiency (CPE) je međunarodno priznat ispit iz opšteg engleskog jezika. Prema skali utvrđenoj od strane Saveta Evrope, sertifikat odgovara nivou C2. CPE je u upotrebi od 1913. i od tada se redovno ažurira. Poslednja značajna revizija je urađena u martu 2013 godine. Svake godine oko 50 000 ljudi polaže ovaj ispit.

Sep
04

Cambridge English: Preliminary English Test (PET)

Cambridge English: Preliminary English Test (PET) je međunarodno priznat ispit iz opšteg engleskog jezika. Prema skali ALTE (Udruženje jezičkih ispitnih centara Evrope) sertifikat odgovara nivou B1. Njime se potvrđuje da na engleskom jeziku možete komunicirati u svakodnevnim situacijama na intermediate nivou.

Sep
04

International English Language Testing System (IELTS)

International English Language Testing System (IELTS) je međunarodno priznat ispit iz opšteg engleskog jezika, koji se koristi za procenjivanje znanja engleskog jezika osoba kojima engleski nije maternji jezik.

Sep
04

Test of English as a Foreign Language (TOEFL)

Test of English as a Foreign Language (TOEFL) je međunarodno priznat ispit iz opšteg engleskog jezika, koji se koristi za procenjivanje znanja engleskog jezika osoba kojima engleski nije maternji jezik.

Sep
04

Cambridge English: International Legal English Certificate (ILEC)

Cambridge English: Legal, takođe poznat kao International Legal English Certificate (ILEC), pomoći će vam da razvijete jezičke veštine za uspešnu karijeru u međunarodnom pravu.

Sep
04

Cambridge English: International Certificate in Financial English (ICFE)

Cambridge English: Legal, takođe poznat kao International Certificate in Financial English (ICFE)

Sep
04

Business English Certificate (BEC1) Preliminary

Ovo je prvi od tri nivoa sertifikata Kembridžovih ispita poslovnog engleskog. Ovom kvalifikacijom poslodavcima dokazujete da ste sposobni da na engleskom komunicirate u praktičnim svakodnevnim situacijama poslovnog okruženja. Nivo ovog ispita isti je kao nivo ispita Kembridž ispit: Preliminary (PET), ali se fokus stavlja na terminologiju poslovnog okruženja.

Sep
04

Business English Certificate (BEC2) Vantage

Ovo je drugi od tri nivoa sertifikata Kembridžovih ispita poslovnog engleskog. Ovom kvalifikacijom dokazujete da ste sposobni da na engleskom komunicirate i u okviru poslovnog okruženja. Radi se o nivou ispita Kembridž ispit: First (FCE) s tim što se BEC Vantage fokusira na terminologiju koja se koristi u poslovnom okruženju.

Sep
04

Business English Certificate (BEC3) Higher

Radi se o ispitu na trećem i poslednjem nivou sertifikata Kembridžovih ispita poslovnog engleskog. Ova kvalifikacija dokazuje da ste i u poslovnom okruženju savršeno sposobni da komunicirate na engleskom jeziku. Nivo ovog ispita isti je kao i nivo Kembridž ispita: Advanced (CAE), ali se fokusira na terminologiju koja se koristi u poslovnom okruženju.

Sep
04

Goethe Zertifikat A1

Sertifikat poznat pod nazivom Start Deutsch 1 potreban je supružnicima kao dokaz o poznavanju nemačkog jezika, a neophodan je za dobijanje vize za spajanje porodice u Nemačkoj. Na ovom nivou kandidat može da razume jednostavnije konstrukcije, da predstavi sebe i druge, da postavi pitanja na određenu temu i da se sporazume u restoranu, prodavnici, na ulici.

Sep
04

Geothe Zertifikat A2

Sertifikat poznat pod nazivom Start Deutsch 2 prema Zajedničkom evropskom okviru za jezike predstavlja dokaz o poznavanju nemačkog jezika na nivou A2.  Kandidat je sposoban da učestvuje u jednostavnoj svakodnevnoj komunikaciji, da opiše stvari vezane za sebe, poreklo, okruženje, interesovanja, obrazovanje, potrebe, da razume rečenice na poznatu temu.

Sep
04

Goethe Zertifikat B1

Sertifikat za nivo B1 postoji za mlade i za odrasle. Forma ispita je ista za obe grupacije, samo su teme prilagođene uzrastu. Sva lica preko 16 godina starosti imaju pravo da polažu test za odrasle. Na tom nivou prisutna je samostalna upotreba nemačkog jezika i odgovara trećem od ukupno šest nivoa na skali Zajedničkog evropskog okvira za jezike.

Sep
04

Goethe Zertifikat B2

Sertifikat za nivo B2 predstavlja poznavanje jezika na naprednom nivou. Ispit odgovara četvrtom stepenu (B2) na šestostepenoj skali jezičke kompetencije Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike.

Sep
04

Španski

Proverite svoje znanje španskog jezika.

Sep
03